Poseidonsingel 45 • 1363 TR Almere • Telefoon 036-7410005 (werkdagen van 8.30 - 17 uur) • Spoedgevallen of pijnklachten buiten openingstijden telefoonnummer: 036-3035290 (Mondzorg Poli Almere)

Kinderen

Er komen regelmatig kinderen bij ons. Door onze kindvriendelijke aanpak slagen wij er meestal in om hun vertrouwen te winnen, waardoor ze zich goed laten behandelen. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat kinderen geen angst krijgen voor de tandarts, want dit vergroot de kans op een leven lang zonder problemen naar de tandarts gaan.

 

In de wachtruimte is een speelhoekje waar kinderen snel vergeten dat ze naar de tandarts moeten. Ook staat er een mand met speelgoed en aan de balie zijn kleurplaten en kleurpotloden te verkrijgen.

 

Als u als ouder bang bent voor de tandarts kunt u ongewild deze angst overbrengen op uw kind. Probeer zo neutraal mogelijk te zijn over het bezoek bij de tandarts. Vertel uw kind niet over uw eigen vervelende ervaringen. Vermijd opmerkingen als ‘er gebeurt niets’ of ‘het doet geen pijn’. U kunt voor een controlebezoek wel vertellen dat de tandarts in de mond gaat kijken of alle tanden gezond zijn.

Laat twee keer per jaar het gebit van uw kinderen controleren!Direct inschrijven