Poseidonsingel 45 • 1363 TR Almere • Telefoon 036-7410005 (werkdagen van 8.30 - 17 uur) • Spoedgevallen of pijnklachten buiten openingstijden telefoonnummer: 036-3035290 (Mondzorg Poli Almere)

Kinderen

Er komen regelmatig kinderen bij ons. Door onze kindvriendelijke aanpak slagen wij er meestal in om hun vertrouwen te winnen, waardoor ze zich goed laten behandelen. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat kinderen geen angst krijgen voor de tandarts, want dit vergroot de kans op een leven lang zonder problemen naar de tandarts gaan.

In de wachtruimte is een speelhoekje waar kinderen snel vergeten dat ze naar de tandarts moeten. Aan de balie zijn kleurplaten en kleurpotloden te verkrijgen.

Als u als ouder bang bent voor de tandarts kunt u ongewild deze angst overbrengen op uw kind. Probeer zo neutraal mogelijk te zijn over het bezoek bij de tandarts. Vertel uw kind niet over uw eigen vervelende ervaringen. Vermijd opmerkingen als ‘er gebeurt niets’ of ‘het doet geen pijn’. U kunt voor een controle bezoek wel vertellen dat de tandarts in de mond gaat kijken of alle tanden gezond zijn.

Bij behandelingen laten we kinderen graag alleen in de behandelkamer naar binnen gaan. De behandelaar kan het beste contact maken met het kind als de ouder er niet bij is.

Laat twee keer per jaar het gebit van uw kinderen controleren! In een kindergebit kunnen gaatjes zich sneller ontwikkelen dan in een volwassen gebit. De reguliere controles en behandelingen worden voor kinderen tot 18 jaar door de basisverzekering gedekt.Direct inschrijven