Poseidonsingel 45 • 1363 TR Almere • Telefoon 036-7410005 (werkdagen van 8.30 - 17 uur) • Spoedgevallen of pijnklachten buiten openingstijden telefoonnummer: 036-3035290 (Mondzorg Poli Almere)

Vullingen

Door tandbederf (cariës) kunnen gaatjes in het gebit ontstaan. De tand of kies heeft dan een vulling nodig. Het maken van een vulling kan indien gewenst met verdoving.

 

De meeste vullingen in Tandheelkundig Centrum Poseidon worden gemaakt met composiet, een tandkleurig vulmateriaal. Composiet wordt met een speciale plaktechniek met het eigen tandweefsel verlijmd, daardoor is het ‘weefselbesparend’; er hoeft minder gezond tandweefsel te worden verwijderd voor een goede hechting.

 

Tijdens het vullen mag er geen speeksel op de kies komen en wordt deze met wattenrollen of een rubber lapje droog gehouden. De vulling wordt in laagjes aangebracht en uitgehard met een speciale composietlamp. Het in laagjes werken is belangrijk vanwege de krimp van het materiaal bij het uitharden, welke gevoeligheid in de tand of kies kan geven.
Composietvullingen zijn vrijwel onzichtbaar.

 

Als het gebruik van composiet niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de kies niet droog gehouden kan worden maken wij gebruik van een witte glasionomeer vulling. Amalgaam wordt in Tandheelkundig Centrum Poseidon niet gebruikt.Direct inschrijven