Poseidonsingel 45 • 1363 TR Almere • Telefoon 036-7410005 (werkdagen van 8.30 - 17 uur) • Spoedgevallen of pijnklachten buiten openingstijden telefoonnummer: 036-3035290 (Mondzorg Poli Almere)

Preventie

Met preventie willen we graag gebitsproblemen voorkomen. Naast een regelmatige controle van uw gebit door de tandarts, kan de preventieassistente of de mondhygiëniste u adviseren wat u kunt doen om uw gebit gezond te maken en te houden. Met de juiste dagelijkse verzorging kunt u veel tandarts behandelingen voorkomen!

Dagelijkse goede reiniging van uw gebit en een juiste voedingsgewoonte vormen de belangrijkste aspecten van het behoud van uw gebit. Wij adviseren u 2 maal daags tenminste 2 minuten met fluoridehoudende tandpasta te poetsen en 1 maal daags uw tanden interdentaal te reinigen met behulp van tandenstokers of ragertjes.

Door verkeerde voedingsgewoontes kan cariës en erosie ontstaan. Het is dus erg belangrijk om verantwoord met suikers en zuren om te gaan. Suikers veroorzaken gaatjes, zuren veroorzaken erosie; het oplossen van het glazuur van uw gebit, met slijtage en pijn als gevolg. Wij adviseren maximaal 6 ‘eet/drink momenten’ per dag (water vormt hier een uitzondering op). Bij de controle zal hier door de tandarts en preventieassistente hier dan ook uitgebreid aandacht aan worden besteed. Ook worden regelmatig bitewings (tandfoto’s) gemaakt om gaatjes en andere problemen vroeg te kunnen opsporen.

Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor uw gebit. Roken kan leiden tot verkleuringen van de tanden en kiezen, een verminderde smaak, een slechte adem en gingivitis en parodontitis (ontstoken tandvlees en kaakbot). Ook hebben rokers een grotere kans op het ontstaan van mondkanker en hart- en vaatziekten.

Als de tandarts u doorstuurt voor een preventieve behandeling bij de mondhygiëniste of de preventieassistente bestaat deze behandeling uit preventieve voorlichting, waarbij uw mondhygiëne wordt besproken en de tandplaque wordt gekleurd en reiniging van uw gebit. Indien nodig worden ook andere aspecten zoals voeding of invloed van medicatie doorgenomen.



Direct inschrijven